Tehokas ja monipuolinen Uudenkaupungin satama

STEVENA JA UUDENKAUPUNGIN SATAMA KEHITTÄVÄT HEPOKARIN SATAMAN TOIMINTAA TIIVIISSÄ YHTEISTYÖSSÄ 

Stevena operoi neljässä satamassa – Uudessakaupungissa, Naantalissa, Turussa ja Hangossa. Kasvavassa ja kehittyvässä Uudenkaupungin satamassa yritys on toiminut jo vuodesta 1998.  

Uudenkaupungin satama on moderni ja tehokas satama, joka on yksi Stevenan neljästä toimipisteestä, jossa he harjoittavat toimintaansa. Stevena on kehittänyt Uudenkaupungin sataman kanssa tiiviissä yhteistyössä Hepokarin satamaa viime vuosituhannelta saakka. Stevenalla on Uudessakaupungissa asianmukaiset ja tehokkaat koneet ja kenties Suomen parhaimmat varastot. Varastot sopivat varsinkin tarkkaakäsittelyä vaativalle bulkille. Irtotavaran lisäksi varastoihin sopii myös kappaletavaraliikenteestä tulevaa tuotetta, erityisesti terästuotteita sillä onhan Uusikaupungin toimipiste tärkeä terästuotteiden tuontisatama.  

Satamassa toimitaan erittäin korkeiden laatustandardien mukaan varmistaen tuotteiden laadun säilymisen käsittelyn ja varastoinnin aikana. Ahtaustyön lisäksi Stevena tarjoaa lisäarvopalveluja, kuten suursäkitystä. Luonnollisesti kaikki saapuvat ja lähtevät tavarat kulkevat autovaa’an kautta. 

Roll on-roll off (ro-ro) -liikenne on Stevenan erityisosaamista – myös Uudenkaupungin toimipisteessä. Ro-ro-alukset lastataan ramppia pitkin laivan perässä olevan portin kautta. Nopea ja monikäyttöinen menetelmä soveltuu laajalle valikoimalle rahtia huolimatta siitä, liikkuuko se pyörillä vai ei. Lauttavaunut ja kasetit mahdollistavat myös sujuvat konttien ja kappaletavaran kuljetukset. 

 

Kuva: Port of Uusikaupunki

 

Kustannussäästöjä sijainnista ja tehokkuudesta  

Uudenkaupungin toimipiste tarjoaa kilpailukykyisen ja saavutettavan vaihtoehdon Stevenan nykyisten ja uusien asiakkaiden logistiikkatarpeisiin. Sataman sijainti ja tehokkuus tuovat asiakkaalle merkittäviä kustannussäästöjä. 

Uudenkaupungin satamalla on ihan erilainen saavutettavuus useisiin muihin satamiin verrattuna, toteaa Stevenan myynti- ja asiakkuuspäällikkö Janne Salonen. Esimerkiksi luotsausmatka Hepokariin on vain 18 merimailia. Lyhyet etäisyydet tuovat säästöjä sekä luotsaus- että polttoainekuluihin. 

 

Lue lisää artikkeleita asiakaslehdestämme