trans%20port%201%2012%20en%5fweb-1-1

Stevena Oy:n Naantalin toimipisteessä otettiin alkuvuodesta käyttöön uusinta tekniikkaa edustava täysautomaattinen säkityskone. Italialaisvalmisteinen kone korvaa kaksi vanhempaa konetta, joiden kapasiteetti ei enää riitänyt vastamaan säkityspalvelujen kasvanutta kysyntää. Stevenan henkilökunnalta kone sai nimekseen Pavarotti, mikä alkuperämaan lisäksi viittaa vaikuttavaan suorituskykyyn.

Uusi säkityskone sijoitettiin satama-alueenulkopuolelle, Stevenan sisaryhtiö BT-Logistoren tiloihin. Se soveltuu minkä tahansa irtolastituotteen säkittämiseen. Tällä hetkellä sillä säkitetään pääasiassa teollisuuskäyttöön meneviä tuotteita, jotka pakataan 5–40 kilon muovikalvosäkkeihin. Säkitysprosessia tehostaa myös uusi kuljetusvaunu, jolla säkitettävät tuotteet voidaan siirtää säkittämöön 30 tonnin erissä. Uuden koneen kapasiteetista kertoo jotain se, että yhden vaunullisen säkittämiseen kuluu enimmillään aikaa kaksi tuntia. Valmiiden säkkien lastaaminen lavoille tapahtuu niin ikään automaattisesti robotilla. Asiakaspalvelun tehostumisen lisäksi säkitysprosessiin liittyvät uudistukset merkitsevät myös selkeää parannusta henkilökunnan työolosuhteisiin, kun käytössä ovat uudet ajanmukaiset tilat ja fyysisesti raskaat työvaiheet on korvattu automatiikalla.

Stevena on yksi Suomen harvoista kaupallisia säkityspalveluja tarjoavista yrityksistä. Naantalin lisäksi yrityksellä on säkityslaitos Porissa. Vuosittain Stevenan säkittämöiden kautta kulkee yhteensä toista tuhatta autolastia tai kontillista pikku- ja suursäkkeihin pakattuja bulkkituotteita. Naantalin uuden säkityskoneen ansiosta etenkin pikkusäkkien määrä tulee jatkossa lisääntymään.