Backman-Trummer Group

Oy M. Rauanheimo Ab:s nyheter

01.11.2013 15:48

Rauanheimo och Karleby hamn tecknade rekordavtal med rysk ståljätte

Logistikföretaget och hamnoperatören Oy M. Rauanheimo Ab förlänger och utvidgar samarbetet med ryska ståljätten Severstal i Ryssland. Man har tecknat ett mångårigt rekordavtal om transport och hantering av järnmalm från Ryssland via hamnen i Karleby.

Värdet på kontraktet är ca 105 miljoner euro. Avtalet omfattar järnvägstransport från Ryssland till Karleby, lossning av gods i hamnen, lagring och vidare lastning på fartyg för sjötransport ut till världsmarknaden.

Arbetet utförs i nära samarbete med Karleby hamn, finska järnvägen Vr Transpoint, ryska järnvägsoperatören RWD Services och EWL.

Årsvolymen på flera miljoner ton transporteras i ryska vagnar som Rauanheimo nu hyr in. Transporterna kräver ett 600 tal vagnar som utgör ett tiotal tågset.

Hela kedjan beräknas sysselsätta ett 100 -tal personer.

Karleby hamn är idag landets ledande hamn inom hantering och spedition av torr bulk och ryskt transitogods. Verksamheten grundar sig allt mer på fullservicekoncept och man erbjuder färdiga skräddarsydda logistiklösningar som sparar kundens tid och kostnader.

Man har nu satsat på ett unikt helhetskoncept inklusive järnvägsvagnar som skall ge kunden trygghet och ekonomiska fördelar. Grunden för detta är en modern maskinpark, en mycket konkurrenskraftig hamn i Karleby, sammansvetsat samarbete samt en kompetent och motiverad personal tillsammans med rutiner som säkerställer en hög kvalitetsnivå.

Avtalet signerades på onsdagen 30.10.2013 i St Petersburg.

 

rautapelletti

 

Tilläggsinformation:

Oy M. Rauanheimo Ab Joakim Laxåback Tel: 050 3873303

Karleby Hamn Torbjörn Witting Tel: 040 511 95 95

 


Tillbaka till rubrikerna